Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Nederlandse microreactoren in trek in Azië

Nederlandse microreactoren in trek in Azië

Nadat de Nederlandse technobedrijven Flowid en Chemtrix de afgelopen maanden ieder een reactor verkochten aan India, heeft de laatste ook een contract gesloten met een Japanse distributeur van procestechnologie. Met deze samenwerking met Central Scientific Commerce wil Chemtrix inspelen op de groeiende belangstelling in Japan voor micro- en minireactoren.

In haar decembernummer beschreef Petrochem dat flowchemie eindelijk volwassen lijkt te worden. Al sinds de jaren negentig wordt flowchemie in micro- en minireactoren als een belangrijke technologie gezien, maar lange tijd kwam het niet echt van de grond in de chemische industrie. Pas sinds kort wordt de techniek bij steeds meer bedrijven gebruikt, vooral vanwege de vele voordelen die het met zich meebrengt. Zo is het veel veiliger dan batchprocessen.

De Nederandse bedrijven Chemtrix en Flowid zien dat de kleine reactoren steeds meer worden gebruikt in de fijnchemie en bij de productie van medicijnen. Wereldwijd, maar als het om interesse voor hun eigen technologie gaat, dan lijkt Aziatische interesse de kroon te spannen. En met name India neemt al concrete stappen.

Elf micro-reactoren

Zo heeft Flowid eind vorig jaar zijn eerste SpinPro-reactor verkocht aan een groot bedrijf in India. Bevalt het apparaat, dan wil de afnemer er nog meer kopen. Met verschillende mogelijke opdrachten in de pijplijn, en een demonstratiefabriek in opbouw bij Chemelot, zijn de vooruitzichten goed voor TU/e-spin-off Flowid.

Chemtrix maakte vorige maand bekend dat ze een compete industriële ‘flowchemie’ fabriek gaat leveren, eveneens aan een klant in India. Het betreft elf microreactoren die zorgen voor een productiecapaciteit van meerdere tonnen per uur. 

 

dinsdag 16 februari 2016  |  0 reactiespermalink

Blijf op de hoogte

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties