Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Bijeenkomst Green IT in de praktijk

5 februari 2013

Bijeenkomst Green IT in de praktijk

Hoe kunnen bedrijven innovatie,  IT en duurzaamheid combineren? Dat staat centraal tijdens de bijeenkomst van Green Metropole op 5 februari onder de naam ‘Green IT in de praktijk’.

Technologie als oplossing van het duurzaamheid vraagstuk? Welke mogelijkheden zijn er om de IT industrie te vergroenen? Hoe gaat een overheid organisatie om met CSR en duurzaamheid op IT gebied? Welke innovatieve oplossingen worden er ontwikkeld en welke kansen liggen er voor ondernemers? En wat maakt een Green IT initiatief een good practice? Allemaal vragen die langs zullen komen tijdens de bijeenkomst.

Green IT is een breed begrip en komt tegenwoordig met regelmaat langs, maar voor het brede publiek zijn de toepassingen vaak onbekend. Goede voorbeelden van Green IT zijn niet alleen interessant voor grote organisaties, maar ook voor kleine ondernemingen, overheid en ondernemers.  

Deze ochtend komen experts aan het woord, die verschillende voorbeelden uit de praktijk laten zien, in gaan op bewezen toepassingen en komen vertellen hoe innovatie,  IT en duurzaamheid gecombineerd worden.  

Sprekers:  

Joris Gresnigt – Logius
Joris Gresnigt is projectleider maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Logius wat onderdeel uitmaakt van het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties. Logius is de regieorganisatie voor overheidsbrede ICT-oplossingen en gemeenschappelijke standaarden. Joris heeft hierbij te maken met een breed scala van CSR aspecten, IT behoeften en projecten.  

Michiel Cuijpers-  Software Improvement Group
Michiel Cuijpers is business development manager bij de Software Improvement Group een bedrijf uit Amsterdam in 200 opgericht als spin-off van het Centrum voor Wiskunde en Informatica. De Software Improvement Group maakt onder andere onderdeel uit van de pilot voor Logius waar onderzoek wordt gedaan naar groene software, oftewel de invloed van software code op het energie verbruik.  

Patricia Lago –Vrije Universiteit Amsterdam
Patricia Lago is Associate Professor in software, services en sustainability bij de Vrije Universiteit. Recent heeft de Vrije Universiteit een online library met Green ICT practices gelanceerd. Deze online database geeft toegang tot vele bewezen Green ICT toepassingen en oplossingen.  

Onno Goedhart– TreFoil Energy
Onno Goedhart is Associate bijTreFoil Energy, een bureau die kantoren, scholen en industrie adviseren en begeleiden met het realiseren van hun duurzame ambities op energie gebied. Trefoil ontwikkelt in samenwerking met Green IT Amsterdam Region het platform Green IT Energy Solutions voor datacenters, waar innovatieve en energie besparende toepassingen worden verzameld en gepresenteerd.  

Niels Sijpheer  & Marcel Elswijk– EnergyGO
EnergyGO heeft een uitgebreide ervaring op het gebied van meetsystemen in gebouwen en elektrische auto's, het ontwikkelen en implementeren van intelligente meet- en regelstrategieën en onafhankelijk energieadvies aan overheden en bedrijven waaronder. Verder is EnergyGO betrokken bij de realisatie en implementatie van enkele Smart Grid projecten. Hierin worden onder andere duurzame energiebronnen, slimme witgoedapparaten en elektrische auto's aangestuurd. EnergyGO inventariseert op het moment de mogelijkheden tot verduurzaming van bestaande datacenters en computerruimtes.  

Moderator:  Maikel Bouricius (Green IT Amsterdam Region)  

Na de presentaties en een korte pauze wordt  in kleinere groepen samen met de sprekers dieper op het onderwerp ingegaan.  

Voor informatie voer deelnemen kan men mailen: info@greenmetropole.nl  

Wat: DINSDAG- Green IT in de praktijk
Wanneer: 5 februari 2013
Hoe laat: 8.30 uur ('s ochtends) einde: 10.30 uur
Waar: New Energy Docks, Distelweg 113 in Amsterdam

Meer informatie: www.greenmetropole.nl  

DINSDAG vindt plaats in het bedrijfsverzamelgebouw van Green Metropole; New Energy Docks. Na afloop van de bijeenkomst is er gelegenheid om het gebouw te bekijken. Green Metropole helpt ondernemers in de Metropoolregio Amsterdam om van duurzame en innovatieve plannen een gezonde business te maken. Binnen Green Metropole werken Syntens, Green IT, UvA, VU, New Energy Docks en AIM samen door hun expertise, netwerk, partners en ambities op het terrein van duurzaamheid te bundelen.

Bron: Green Metropole

woensdag 16 januari 2013  |  0 reactiespermalink

Blijf op de hoogte

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties