Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Mevrouw Geanne van Arkel

Mevrouw  Geanne van Arkel
  • Head of Sustainable Development Interface

Geanne van Arkel is Head of Sustainable Development bij Interface. Zij is een gedreven intrapreneur die zowel intern als extern mensen weet te verbinden en duurzaamheid op persoonllijk wijze weet over te brengen waardoor een ieder een eigen vertaalslag kan maken waardoor duurzaamheid zowel strategisch als creatief verankerd wordt zowel binnen een organisatie als in een keten.

Ze gelooft in transparantie als de drijvende kracht voor duurzame innovatie en de ontwikkeling van productservice-systemen voor nieuwe business modellen. Cruciaal hierin zijn - sectoroverschrijdende - samenwerkingsverbanden in de circulaire, biobased economie en het creëren van inclusieve bedrijfsmodellen. Daarbij past ze de principes van biomimicry - leren van de natuur -, The Natural Step en The Blue Economy toe. Door de focus te leggen op waardencreatie groeit een bedrijf op zowel ecologisch, sociaal als economisch gebied.

Na het afronden van haar studie als textielingenieur, heeft zij tien jaar in de mode-industrie gewerkt, als mede-eigenaar van een groothandel en retailketen. Sinds 2003 werkt zij voor Interface, de uitvinder van de Heuga tapijttegel. Deze tapijttegelfabrikant werkt al sinds 1994 werkt aan het leveren van een herstellende bijdrage aan milieu en maatschappij.