Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Mevrouw Hannie Stappers

Mevrouw  Hannie Stappers
  • Director Public Affairs

Hannie Stappers is Director Public Affairs bij ROCKWOOL, wereldwijd marktleider in steenwol isolatieproducten en -systemen. Hannie Stappers ziet zichzelf als een praktische idealist die gemotiveerd is te zoeken naar de balans tussen bedrijfsleven en milieu met als resultaat een waarde creatie voor beide.

ROCKWOOL is continu bezig met het optimaliseren en verduurzamen van haar processen en zet zich onverminderd in voor kwaliteit in de gebouwde omgeving. Dit alles binnen haar visie: Create and Protect: aanbieden van oplossingen die gebouwen beschermen tegen het milieu en het milieu tegen de impact van gebouwen.  

Een grote rol is hierbij weggelegd voor het creëren van bewustwording en transparantie. Het moet een vanzelfsprekendheid worden dat duurzaamheid wordt meegenomen bij het bepalen van het functionele programma van eisen voor een gebouw. Vervolgens ga je zoeken naar de materialen die hierbij passen Wat wil de gebruiker van dat gebouw? Wat wordt de functie van dat gebouw? Allemaal vragen die in een vroegtijdig stadium meegenomen moeten worden. Er wordt verstandig aan gedaan het ontwerp vooraf goed af te stemmen met de gebruiker zodat er een goede balans ontstaat tussen keuze van materialen en de wensen de gebruiker. Duurzaamheid gaat dan ook veel verder dan enkel energy efficiency. Duurzaamheid is het streven naar optimale kwaliteit van de gebouwde omgeving, waarbij het prettig, veilig en gezond wonen en werken is, niet alleen voor nu, ook voor later!

Hannie Stappers zet zich in om daadwerkelijke duurzaamheid uit te dragen. Als toeleverancier heb je een behoorlijke impact, we voelen die verantwoordelijkheid en doen daar ook iets mee. We zijn de eerste toeleverancier van steenwol oplossingen die haar LCA heeft uitgewerkt op product niveau om de keten te helpen milieuprestatie inzichtelijk te maken en tegelijkertijd onszelf scherp te houden door te blijven verbeteren in de diverse processen. Duurzaamheid is een kwestie van doen én beleven!