Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

De heer Jan Willem Slijkoord

De heer  Jan Willem Slijkoord
  • senior business development manager chemicals

Jan Willem Slijkoord is werkzaam bij TNO als senior business development manager chemicals. Hij is bij TNO verantwoordelijk voor het creëren van oplossingen voor de chemische industrie om innovatieve duurzame business te ontwikkelen door waardeketens te sluiten en te transformeren. Hierdoor kunnen chemische bedrijven niet alleen duurzamer opereren, maar draagt dit ook bij aan de continuïteit en behoud van hun winstgevendheid en concurrentievermogen.

In dat kader is Slijkoord druk doende een open innovatiecentrum op te zetten voor nieuwe duurzame business cases voor de chemische industrie, Sparks geheten. Jan Willem Slijkoord is materiaalkundig ingenieur. Hij heeft bijna 20 jaar ervaring op het vlak van materiaaltechnologie, B2B marketing, sales en business development in complexe high tech omgevingen. Hij heeft zowel in de procesindustrie als handel gewerkt waaronder bij Akzo Nobel, Corus (nu Tata Steel), Norit Activated Carbon en De Monchy. Hierin heeft hij op grond van kennis over drivers in waardeketens diverse new businesses opgezet of uitgebouwd.

“ ‘Think globally, act locally’; een bijna eeuw oude uitspraak die oorspronkelijk afkomstig is van de Schot Patrick Geddes. Ik ga ervan uit dat mijn handelen een impact heeft op onze hele omgeving. Daarom wil ik graag een bijdrage leveren aan duurzame wereld door het stimuleren van sociaal ondernemerschap in relevante waardeketens, zowel lokaal als internationaal!”