Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

De heer Michel Schuurman

De heer  Michel Schuurman
  • senior programmamanager Planet MVO Nederland

Michel Schuurman is als senior programmamanager Planet werkzaam bij MVO Nederland, de kennis- en netwerkinstelling betreft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Hij is hier verantwoordelijk voor het vormgeven en aansturen van milieugerelateerde duurzaamheidprogramma’s en –netwerken. Ook is hij vanuit MVO Nederland betrokken bij het Green Deals programma van de overheid.

Eerder werkte Michel Schuurman onder andere als Managing Consultant CSR bij Capgemini Consulting, was hij 6 jaar mede-eigenaar van duurzaamheidadvies en –programmabureau Icentials en in de negentiger jaren in diverse functies werkzaam bij het Korps Mariniers.

"De rode draad in al mijn werkzaamheden is het doordrongen besef dat ondernemen met respect en verantwoordelijkheid voor mens en leefomgeving niets anders is dan een synoniem voor succesvol ondernemen. Er is geen checklist, aparte afdeling of rapport voor; het is een cultuur en leiderschapsuitdaging. Werken aan duurzaamheidvraagstukken is dan ook werken met mensen aan verantwoorde en meervoudige waardecreatie."