Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

De heer Wim Raaijen

De heer  Wim Raaijen
  • 51 jaar
  • Hoofdredacteur Duurzaam Geproduceerd - Directeur Industrielinqs

Wim Raaijen is een creatieve ondernemer met een been in de journalistieke communicatie en de ander in de techniekfilosofie (hij studeerde Wijsbegeerte van Wetenschap, Techchnologie en Samenleving aan de Unversiteit Twente).  Als directeur/eigenaar van Industrielinqs pers en platform B.V. is hij continu bezig met het heruitvinden van het concept 'uitgeven', tegenwoordig gebaseerd op journalistieke kennisplatforms en partners in plaats van afzonderlijke media en advertenties. Het verbeteren van de industrie door kennisuitwisseling is een van zijn belangrijkste motieven. Graag wil hij bijdragen aan innovatie op het gebied van duurzaamheid, veiligheid, innovatie, efficiëntie, verantwoordelijkheid.

Al twee decennia is hij hoofdredacteur van Petrochem en in die tijd heeft hij aan de wieg gestaan van verschillende nieuwe platforms, waaronder iMaintain, Utilities en sinds een paar jaar ook Duurzaam Geproduceerd. Wim Raaijen gelooft in de symbiose van multimediaal en geïntegreerd uitgeven. Verder is hij auteur van het boek ‘Proactieve Coalities’ (2006) over industriële samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen. Ook heeft hij binnnen het project Duurzaam Tijdschrift (samen met NVP, RVO en papierenkarton.nl) de bladen binnen zijn uitgeverij onderworpen aan een uitgebreide levenscyclus-analyse. Als gevolg daarvan wist hij de footprint van de bladen met meer dan een kwart te reduceren. En hij blijft continu op zoek naar nieuwe stappen. Zo bracht hij in 2015 een Petrochem op papier geproduceerd van landbouwafval uit.

Als hoofdredacteur van Duurzaam Geproduceerd wil hij de industrie bij elkaar brengen op het vlak van de circulaire economie. Door interessante cases en ontwikkelingen in het bedrijfsleven en de onderzoekswereld boven water te tillen moeten die als inspiratie dienen voor de hele industrie. Graag zet hij met zijn redactie de aanstekelijke voorbeelden in het spotlicht, via de verschillende media, waaronder het magazine, de nieuwssite, congressen en ook film.