Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Kantoormeubilair van Amsterdams grachtenplastic

Kantoormeubilair van Amsterdams grachtenplastic

Social enterprise Plastic Whale en meubelfabrikant Vepa gaan een volledig circulaire kantoormeubellijn maken van Amsterdams grachtenplastic. Uniek aan het productieproces is dat Plastic Whale zelf de grondstof voor vervaardiging van de lijn opvist.

Sinds 2011 zet Plastic Whale zich in voor plasticvrije wateren. Dit doet de organisatie door economische waarde te creëren uit afval, met de betrokkenheid van zoveel mogelijk burgers, bedrijven en overheidsinstanties. Tot op heden heeft de organisatie vele tienduizenden PET-flessen uit het water gevist, die vervolgens werden geupcycled tot hoogwaardige designsloepen. Met diezelfde sloepen vist Plastic Whale nu naar plastic afval voor de vervaardiging van de kantoormeubellijn.

Plastic soep
Marius Smit, oprichter Plastic Whale: ‘Dit jaar vissen we in Amsterdam naar verwachting ruim 40.000 PET-flessen op. Voor de productie van de meubellijn zijn echter veel meer flessen nodig. Daarom willen we onze pijlen nu ook op het buitenland gaan richten, waar de plastic soep een nog groter probleem vormt.’

Alle onderdelen van de meubels worden zo geproduceerd dat ze aan het einde van de levensduur gedemonteerd kunnen worden om als nieuwe grondstof te dienen - met zo min mogelijk belasting voor het milieu.

De verwachting is dat de eerste reeks kantoormeubelen in het eerste kwartaal van 2018 wordt gelanceerd.

dinsdag 7 november 2017  |  0 reactiespermalink

Blijf op de hoogte

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties