Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Duurzaam Geproduceerd Expert Jeoffrey van den Berg spreker op TEDxBinnenhof 2014

Duurzaam Geproduceerd Expert Jeoffrey van den Berg spreker op TEDxBinnenhof 2014

Kersverse Duurzaam Geproduceerd Expert Jeoffrey van den Berg van het bedrijf Flowid is op 31 maart een van de sprekers op TEDxBinnenhof 2014. Op deze bijeenkomst in de Ridderzaal wordt door 8 sprekers hun baanbrekende ideeën getoond.

Jeoffrey van den Berg won eind november vorig jaar tijdens het Duurzaam Geproduceerd Congres 2013 met de Spinning Disc de Enlightenmentz 2013 Award voor de categorie Process. Bij deze zeer efficiënte technologie worden grondstoffen gespoten op een schijf ter grootte van een dvd, die zeer snel ronddraait in een nauw aansluitende behuizing. Door de centrifugale kracht worden ze er na pakweg een seconde aan de buitenkant weer vanaf geslingerd. In de tussentijd worden ze zeer intensief gemengd, en hebben ze precies genoeg tijd om met elkaar te reageren tot het gewenste product. Deze efficiënte manier van mengen betekent een kostenbesparing in zowel grondstoffen als de hoeveelheid energie die nodig is om het product te maken.

De visie voor deze compacte technologie is ook herkend door TEDxBinnenhof, want zij roemen de technologie als bijzonder, waarbij grote fabrieken uit zijn en kleine fabrieken de toekomst hebben. Juist door materialen te maken daar waar ze nodig zijn maakt fabrieken in de toekomst veilig, duurzaam en flexibel, zo legt TEDxBinnenhof de filosofie van Flowid uit.  

Andere sprekers van de bijeenkomst op 31 maart hebben ook een duurzaam productiekarakter. Zo komt Jeroen Rondeel van Blue Innovation vertellen over de plant als nieuwe chemiefabriek. Marjolein Helder van Plant-e vertelt over hun technologie om elektriciteit uit levende planten te halen. Rudi Dieleman van Petcof vertelt over hun manier om uit koffiedrab biogebaseerde materialen te maken, zoals ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie. Juliette van der Lof van Solar Team Eindhoven komt vertellen over de nieuwe elektrisch gezinsauto die zij hebben ontwikkeld.

Bron: TEDxBinnenhof

woensdag 22 januari 2014  |  0 reactiespermalink

Blijf op de hoogte

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties