Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Avantium levert duurzame chemische grondstoffen aan Japans Mitsui

Avantium levert duurzame chemische grondstoffen aan Japans Mitsui

Avantium gaat nauw samenwerken met het Japanse bedrijf Mitsui aan concrete toepassingen van dunne PEF-folies in Azië en PEF-flessen in Japan. Avantium heeft daarvoor een overeenkomst getekend met het Japanse bedrijf Mitsui. Het gaat om de productie van de 100% duurzame chemische grondstoffen FDCA en PEF. Als onderdeel van deze overeenkomst kan Mitsui een forse hoeveelheid FDCA te kunnen kopen uit de eerste commerciële fabriek van Avantium, die deze grondstoffen gaat produceren.

FDCA (2,5-furaandicarbonzuur) wordt in de chemie steeds vaker geproduceerd, om dat ze als potentiële groene bouwstenen voor polyesters en andere polymeren kunnen worden gebruikt, onder de voorwaarde dat ze uit hernieuwbare biomassa kunnen verkregen worden.

Finalefase

Momenteel bevindt Avantium zich in de finalefase voor de bouw van de eerste FDCA-fabriek. In het eerste kwartaal van 2016 verwacht Avantium meer informatie te kunnen delen over de capaciteit, de locatie en de verdere tijdsplanning voor de fabriek. Een aanzienlijk deel van de capaciteit van de eerste fabriek zal gereserveerd worden voor Mitsui, waarmee Avantium de enorme potentie van PEF en FDCA in de Aziatische markt aantoont.

Aziatische markt

Tom van Aken, CEO Avantium, licht toe: “De samenwerking met Mitsui opent de deur naar ongekende groeimogelijkheden en innovatie in de Aziatische markt, met name in de verpakkingsindustrie. Deze samenwerking verbreedt de toepassingen van PEF in flessen – zoals met The Coca-Cola Company, Danone en ALPLA – naar nieuwe toepassingen in dunne PEF-folies met superieure eigenschappen. Met name Japan is een zeer aantrekkelijke markt voor een hoogwaardig materiaal zoals PEF. De Japanse verpakkingsindustrie is innovatief en dat resulteert in een groot aantal verpakkingssoorten dat voorziet in de behoefte van de lokale consument met hoge kwaliteitseisen. Wij willen Mitsui en haar Japanse partners en klanten ondersteunen bij het lanceren van PEF rond de Olympische Spelen in Tokyo.”

Bioraffinaderijen

Voor Mitsui is de samenwerking met Avantium een uitbreiding van haar portfolio in de duurzame chemie, zo zegt general manager Hidebumi Kasuga,van Specialty Chemicals Division van Mitsui. “Mitsui gelooft in een groot marktpotentieel voor de duurzame chemische bouwstenen FDCA en PEF. Het past goed in de strategie van Mitsui; het uitzetten van structuren voor toekomstige bioraffinaderijen, en het combineren van onze kracht in grondstoffen, projectmanagement, chemicaliën en eindmarkten.”

donderdag 10 december 2015  |  0 reactiespermalink

Blijf op de hoogte

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties