Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Industrie maakt afspraken over extra energiebesparing

Industrie maakt afspraken over extra energiebesparing

De energie-intensieve bedrijven hebben met minister Kamp van Economische Zaken afspraken gemaakt over een extra energiebesparing van 9 petajoule. Volgens VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer ‘geven deze afspraken de bedrijven de flexibiliteit en ruimte om te zorgen dat de doelen uit het Energieakkoord worden gehaald’. Kamp heeft donderdag een brief hierover naar de Tweede Kamer gestuurd.

De industriële bedrijven die vallen onder het Europese CO2-handelssysteem hebben individuele afspraken gemaakt die optellen tot 9 petajoule (gelijk aan gas en licht voor 135.000 huishoudens) in de periode tot 2020. Bedrijven kunnen onderling uitruilen wat te veel of te weinig besparen. Haalt een bedrijf zijn doelstelling niet, dan moet het een boete betalen. Het bedrag van de boete wordt vervolgens besteed aan het realiseren van energiebesparing.

De extra afspraken, die nodig zijn voor de uitvoering van het Energieakkoord, komen als aanvulling bovenop de afspraken in het MEE-convenant (Meerjarenafspraken Energie Efficiëntie). Volgens minister Kamp en Hans de Boer loopt de Nederlandse industrie dankzij de aanpak met convenanten internationaal voorop als het gaat om energiebesparing.

donderdag 6 april 2017  |  0 reactiespermalink

Blijf op de hoogte

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties