Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

’s Werelds eerste auto van biocomposiet

’s Werelds eerste auto van biocomposiet

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven hebben een auto gemaakt van biocomposiet. De auto ‘Lina’ is door het studententeam TU/ecomotive ontworpen en gebouwd. Bijzonder aan de auto is dat het chassis, carrosserie en het interieur van de auto volledig zijn vervaardigd uit natuurlijke materialen.

Het team wil laten zien dat de auto niet alleen zuinig is, maar ook is geproduceerd met oog op duurzaamheid. De superzuinige stadsauto is dankzij haar lage gewicht van zo’n 300 kilogram extreem efficiënt. De auto wordt onder andere RDW-gekeurd en is geschikt voor vier personen.

TU/ecomotive maakt voor hun chassis gebruik van een samenstelling van een bio-composiet en een bio-plastic. Het bio-plastic, ook wel PLA, wordt in honingraatstructuur toegepast als kernmateriaal en is volledig vervaardigd uit suikerbieten. Daaromheen zijn bio-composiet platen geplaatst. Dit bio-composiet is gemaakt op basis van vlas, een plant die ook in Nederland verbouwd wordt. Het bio-composiet is qua sterkte/gewicht ratio vergelijkbaar met het bekende glasvezel maar dan op duurzame wijze vervaardigd. Ook de carrosserie is op basis van vlas.
Het team van de TU/e is te zien tijdens de Shell Ecomarathon in London van 25 tot en met 28 mei. Tot slot gaat het team een tour maken door Nederland.  vrijdag 19 mei 2017  |  0 reactiespermalink

Blijf op de hoogte

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties