Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Mega-energiesysteem voor duurzame cacaoproductie

Mega-energiesysteem voor duurzame cacaoproductie

Cacaofabriek Theobroma in Nigeria gaat in 2018 gebruik maken van een grote duurzame energie-installatie die het Nederlandse Alfen bouwt. Het systeem combineert zonne-energie, bio-energie uit cacaoschillen en batterijopslag op enorme schaal voor de duurzame productie van elektriciteit en stoom. De installatie garandeert een betrouwbare energievoorziening en bespaart fors op operationele kosten, inclusief meer dan één miljoen liter diesel per jaar.

Theobroma uit Amsterdam, onderdeel van duurzaam grondstoffenbedrijf Ecom, verwerkt cacaobonen tot hoogwaardige cacaoproducten voor de chocolade-industrie. Haar fabriek in Lagos maakt momenteel gebruik van dieselgeneratoren, onder andere vanwege de onbetrouwbaarheid van het Nigeriaanse elektriciteitsnetwerk. Diesel is echter een milieuvervuilende, dure brandstof waarvan de lokale aanvoer regelmatig stagneert.

De nieuwe energie-installatie maakt gebruik van 8000 zonnepanelen die op de daken en het terrein van de fabriek komen te staan. Om de opgewekte elektriciteit optimaal te kunnen inzetten wordt de zonne-energie gecombineerd met haar in-house ontwikkelde systeem voor batterijopslag. Naast het zonne-energiesysteem wordt er ook bio-energie geproduceerd afkomstig uit afval van de cacaobonen.

De installatie wordt in 2018 opgeleverd.

dinsdag 23 mei 2017  |  0 reactiespermalink

Blijf op de hoogte

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties