Zoeken

Expertpanel

Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle updates!

Afvalketen sluiten met keukenkastjes

Afvalketen sluiten met keukenkastjes

Sustonable wil dit jaar met de bouw van een nieuwe fabriek in Brabant te starten. Op de productielocatie worden op basis van gerecyclede kunststoffen op innovatieve wijze nieuwe producten gemaakt die natuursteen kunnen vervangen.

Sustonable is gespecialiseerd in het produceren van composiet plaatmateriaal met het volledig gerecyclede bindmiddel PET. Met dit materiaal worden onder andere volledig recyclebare, hoogwaardige en oersterke keukenbladen gemaakt met de uitstraling van natuursteen. Hiermee kan het gebruik van natuursteen met tachtig procent verminderen en wordt plastic afval opgewerkt naar een hoogwaardig nieuw product.
Circulaire economie

Afvalbedrijf Suez investeert in de start-up. Beide partijen zien de krachtenbundeling als een nieuwe stap in hun streven om de circulaire economie te stimuleren en grondstoffenschaarste het hoofd te bieden. De ontwikkeling vindt plaats gezamenlijk met de partners Dekker Zevenhuizen, grootste keukenbladfabrikant in Nederland en de Brabantse Ontwikkelings Maatschapij (BOM).

Laurens van Graafeiland van Sustonable, vertelt: 'Er is een enorme behoefte onder consumenten aan hoogwaardig, duurzaam en betaalbaar plaatmateriaal voor keukens en badkamers. Daarom willen we samen met partners het hoogwaardige plaatmateriaal doorontwikkelen en uitgebreid testen.

Voor de nieuwe fabriek heeft de start-up nog wel financiering nodig.

vrijdag 6 oktober 2017  |  0 reactiespermalink

Blijf op de hoogte

Reactie plaatsen

  Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties